17 september 2021

3 tips om uw tuin meer leven te geven

De lente staat weer voor de deur. Dat betekent dat het weer tijd wordt voor het decoreren van de tuin. Ik ben vorig jaar verhuisd naar een mooi huis met een grote tuin. Ik heb altijd een grote tuin gewild en nu ik eindelijk een grote tuin heb, wil ik mijn tuin volledig opknappen. Ik zal enkele tips delen om ook jouw tuin kleurrijk te maken, zodat je optimaal kan genieten van jouw tuin.

Tips

Groen gras, een bruine schutting en grijze tegels komt heel saai en somber over. Daarom wordt het tijd om meer kleur aan je tuin te geven. Een kleurige tuin creëert meer sfeer en daarom zal de tuin vaker gebruikt worden tijdens het zomerse weer. Wij delen 4 tips om jouw tuin meer leven en kleur te geven en deze tips zullen daar zeker mee helpen.

1. Gekleurd kunstgras

Kunstgras is beschikbaar in verschillende vormen en maten. Gekleurd kunstgras zorgt voor meer kleur en sfeer in jouw tuin. Ik maak zelf ook gebruik van gekleurd kunstgras en ik vind het persoonlijk stukken beter dan normaal gras. Je kan het gekleurd kunstgras bijvoorbeeld gebruiken voor bij de achterdeur of bij de schutting. Het kunstgras zal in ieder geval zeker een bijdrage leveren aan de kleur en sfeer van de tuin.

2. Schuttingdecoraties

Een schutting ziet er meestal heel saai uit. Het is van hout gemaakt en het zorgt ervoor dat er een scheiding is tussen jou en de buren, maar je schutting hoeft niet helemaal kaal te zijn. Je kan gebruiken van prachtige schutting decoratie. Deze decoratie zijn in alle vormen en maten beschikbaar. Denk aan kleine bloemetjes gemaakt van plastic dat aan de schutting gehangen kan worden, maar je kan ook zelf gemaakte decoratie maken. 

Via de website www.clematisonline.nl kan je kiezen uit een ruim aanbod tuinplanten die gebruikt kunnen worden voor de schutting. Ik heb zelf ook een jasmijn plant aangeschaft voor in de tuin en ben er zeer tevreden mee. De website biedt ook een ruim assortiment aan andere klimplanten voor de tuin en schutting. Wil jij zelf ook een jasmijn plant kopen? Neem dan gauw een kijkje op de website!

3. Planten in de tuin

Los van de klimop planten, helpen planten in de tuin enorm aan kleur en sfeer. Planten zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten, dus er zullen altijd wel planten tussen zitten die bij jouw tuin passen. Zorg ervoor dat de planten goed onderhouden worden. Zo kan de levendigheid van de tuin tot het maximale behouden worden.