20 oktober 2021

4 redenen om vaker de fiets te pakken

We zijn vaak geneigd om de auto te pakken als we de deur uit moeten voor een snelle boodschap. Als we even snel langs de supermarkt moeten of langs de bakker voor verse croissantjes. Maar wist je dat het veel beter is om in deze gevallen de fiets te pakken? Niet alleen is dat veel beter voor het milieu, het is ook nog eens super goed voor onze gezondheid. En laat dat nou zeker in deze tijd extra belangrijk zijn. Lees hier redenen waarom je vaker de fiets zou moeten pakken!

Goed voor je conditie

Een van de voornaamste redenen is natuurlijk dat beweging goed is voor onze gezondheid. Het wordt ten zeerste aangeraden om elke dag minstens 30 minuten te bewegen. Dit kan zijn door te sporten, te wandelen, het huis flink schoon te maken, maar ook door te gaan fietsen. Ben jij iemand die niet zo gauw voor je plezier naar de sportschool gaat? Kies er dan voor om haalbare afstanden te fietsen in plaats van met de auto te gaan. Met fietsen verbeter je je conditie en dat is ontzettend goed voor je hart. Bovendien val je van fietsen af, dus als je graag wilt afvallen, dan is fietsen al helemaal een goede keuze.

Beter slapen

Heb je 's avonds vaak moeite om in slaap te vallen? Dat kan komen omdat je misschien niet genoeg beweegt. Elke dag minstens een half uurtje fietsen kan je helpen om die extra energie kwijt te raken, waardoor je 's avonds veel gemakkelijker in slaap kunt vallen. Dit komt niet alleen door de beweging wat goed is voor je lijf, maar ook de frisse lucht die je inademt. Elke dag een frisse neus halen in de buitenlucht houd je vitaal.

Helpt stress te verminderen

Als je last hebt van stress, dan is fietsen een zeer goede manier om je te helpen ontspannen. Zeker als je ervoor kiest om ergens in een mooi natuurgebied te fietsen. Met fietsen in de natuur kun je gemakkelijker je hoofd leegmaken. Het is als het ware een soort meditatie. Dus, voel je je vaak gestrest? Stap op de fiets en trap er lekker een eindje op los, het bos in. Heb je nog geen fijne fiets? Kies dan een mooie stadsfiets dames uit om jou op je fiets avontuurtjes te begeleiden.

Geen duur sportschool abonnement nodig

Het fijne aan fietsen is dat je niet veel nodig hebt. Het enige wat je nodig hebt is een goede fiets. Zodra je die hebt, kun je eindeloos veel ritjes maken zonder dat het je ook maar iets kost. Dit maakt fietsen voor lichaamsbeweging een aantrekkelijkere keuze dan bijvoorbeeld een duur sportschool abonnement.