17 september 2021

5 tips voor een beter resultaat in de sportschool

Een bezoekje aan de sportschool is iets wat de een heel prettig vind, en de ander net wat minder. Maar, geen man over boord! Met de juiste tips bereik je een beter resultaat in de sportschool. Wedden dat je het naar de sportschool gaan dan ook leuker vindt?

Het uitvoeren van je favoriete oefening

Zorg ervoor dat je altijd tijdens je training een keer je favoriete oefening uitvoert. Dit is er vaak een die je of goed af gaat, of waarvan je weet dat je hier snel vooruitgang mee kunt boeken. Vaak gaan je andere oefeningen daarna dan ook een stuk beter!

De juiste begeleiding

Het is ontzettend belangrijk om gebruik te maken van deskundige begeleiding, die kan bekijken of jij de oefeningen op de juiste manier uitvoert.

Begin met je zwakke punten

Zie je vaak op tegen een bepaalde training of oefening? Probeer hier dan mee te beginnen, en plan deze niet aan het eind van de training of aan het eind van de week in. Begin eens met je zwakke punten, dit zal je zeker helpen om betere resultaten te behalen.

Let op je houding

We onderschatten de invloed van een correcte houding eigenlijk nog iets te vaak. Een correcte houding zorgt voor een betere snelheid waarmee je de oefening uitvoert. En, laat snelheid nou net belangrijk zijn bij sommige oefeningen!

Doorzetten

Resultaten in de sportschool worden niet over een nacht ijs geboekt. Het is dan ook belangrijk om de eerste maanden niet af te haken als je nog geen progressie ziet. Doorzettingsvermogen is dus ontzettend belangrijk. Alleen dan zal jij de resultaten zien!

Met deze tips kun jij in elke sportschool aan de slag. Al zoek je een Sportschool Den Haag of in Rotterdam, die resultaten komen er wel!