4 december 2021
voetbalprogramma vandaag

De leukste tv programma’s over voetbal

Al jarenlang maakt men programma’s over de ins en outs van het voetbal. Waar de ene show meer informatief is ingericht, richt de andere zich meer op de ouderwetse voetbalhumor. Een voetbalprogramma vandaag de dag dient echter aan een minimale standaard te voldoen, nu het aanbod en de kwaliteit van andere programma’s toeneemt. Dit probeert men door een eigen unieke draai aan de programma’s toe te voegen. Dit kan met bekende gasten zijn, of met nieuwe technieken bij het analyseren van wedstrijden en spelers. Zo is er voor iedere voetbalfan, groot of klein, een programma wat goed bij hem of haar past.

Samenvatting voetbal

Voor samenvattingen van het Nederlandse voetbal kan je naast de betaalde zenders, zoals ESPN, ook terecht bij NOS Studio Sport Eredivisie. Dit programma wordt elke avond tijdens een speelronde uitgezonden. Hier zie je de laatste samenvattingen en interviews van wedstrijden uit de Nederlandse eredivisie en eerste divisie.

voetbalprogramma vandaag

Informatieve praatprogramma’s

Een ander programma welke ook wordt uitgezonden door de NOS is NOS Studio Voetbal. In dit programma praten de presentator en een aantal voetbalanalisten over de laatste wedstrijden en het laatste nieuws uit de voetbalwereld.

Een tweede, maar zeer bekend, voetbalprogramma vandaag de dag is Veronica Inside. Het programma bevat het bekende trio van analisten: Johan Derksen, René van der Gijp en Wilfred Genee. Op een humoristische wijze wordt het laatste nieuws besproken en geeft men hun scherpe mening over de wedstrijden, spelers en trainers.

Dit laatste programma heeft regelmatig ook andere varianten tijdens grote sportevenementen. Zo is er tijdens het EK en WK dagelijks een uitzending over de laatste wedstrijden en gebeurtenissen. Maar ook tijdens de afgelopen sportzomer zijn ze op televisie te zien. Dit programma heette RTL Sportzomer. In dit programma werd dagelijks teruggeblikt op het EK Voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen.