17 september 2021

Een sportief uitje met je hond

Als je graag buiten bent en ook een beetje sportief bent aangelegd kan het heel leuk zijn om buiten het wandelen, ook met je hond te gaan fietsen. Hier zijn namelijk speciale hondenfietskarren voor ontwikkeld. Dit is een fietskar die je aan je fiets kan koppelen en vervolgens met je hond in de kar kan gaan fietsen. Wat als je in zo een Hondenfietskar voor je hond wil investeren? Hoe kan je de beste fietskar voor je hond vinden? Fietskarren voor honden zijn er in veel verschillende maten, materialen en configuraties. Wat is het beste voor jou en jouw hond? Welk product past bij jouw behoeften het beste? Er zijn een paar dingen om te overwegen bij het maken van deze belangrijke beslissing bij het kopen van een hondenfietskar voor jouw hond. Hier zijn een paar tips om je te helpen beslissen:

De maat en de materialen

De grootte – dit is waarschijnlijk het belangrijkste aspect van deze hele aankoop. Hoe groter je hond is, hoe grotere fietskar je nodig hebt. Wanneer je de fietskar koopt voor je puppy is het wel handig om deze op de groei te kopen en dus alvast te kijken hoe groot je hond gaat worden. Als je een hondenfietskar gaat halen, wil je iets dat stevig en duurzaam genoeg is om lang mee te gaan. Veel van deze fietskarren voor honden kunnen behoorlijk stevig en langdurig meegaan. Dus kijk niet alleen naar de grootte, kijk ook naar de materialen die in de constructie worden gebruikt. De goedkoopste trailers zijn niet altijd de beste, noch zijn de duurste. Materialen – zoals hierboven al gezegd is, is het belangrijk dat het duurzame materialen zijn. U wilt een hondenfietskar voor honden die stevig en veilig is, dus kijk eens naar de materialen die worden gebruikt om de trailer te bouwen. Het maakt niet uit van welk materiaal het is gemaakt, zolang het stevig genoeg is om het gewicht van uw hond te weerstaan. Je moet er ook voor zorgen dat het weerbestendig en waterdicht is. 

Veiligheid

Het derde punt waar je op kan letten zijn de veiligheidsvoorzieningen. Een hondenfietskar voor honden moet een veiligheidsharnas hebben. Een goede trailer heeft ook wielen die niet vergrendelen wanneer de remmen worden toegepast. Dit zorgt ervoor dat uw hond een veilige remweg zal hebben. Ook is het belangrijk dat de fietskar niet zomaar kan kantelen wanneer je bijvoorbeeld door een bocht gaat. Of wanneer uw hond in een hoek van de kar ligt. Veiligheid is erg belangrijk en door een hondenfietskar te kopen met deze toegevoegde functies, zorgt u ervoor dat uw huisdier zo veilig en gelukkig mogelijk blijft tijdens de fietsrondjes in de natuur.