20 oktober 2021
hometrainer tunturi

Een summerbody in 2021? Begin dan nu!

Het gezegde luidt ‘summerbodies are made in the winter’. Het weer wordt langzaam maar zeker beter en de maand maart staat al voor de deur, dus als je nog niet was begonnen is dit het perfecte moment! In dit artikel geef ik je een aantal tips die je zullen helpen om jouw summerbody klaar te stomen. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

Handige tips om thuis fit te worden

Op het moment van schrijven zijn de sportscholen helaas nog gesloten. Dit mag je er alleen niet van weerhouden om niet te sporten. Daarom deel ik hieronder een aantal tips waarmee je thuis aan je fitheid kunt werken.

De juiste apparatuur en accessoires
Als je gewend bent om naar de sportschool te gaan en je bent ineens veroordeeld tot sporten vanuit huis, dan kan het best lastig zijn om de benodigde zin en discipline bij elkaar te sprokkelen. Natuurlijk is het prima mogelijk om je lichaam zonder het gebruik van apparatuur en accessoires in shape te krijgen, maar voor veel mensen is het toch een stuk minder leuk. Geldt dit ook voor jou? Ga dan eens op zoek naar fitness gear voor bij jou thuis. Wat denk je bijvoorbeeld van deze hometrainer van Tunturi, een fitnessbank of een krachtstation?

Plan je trainingen in
Heb je moeite om regelmatig te trainen? Dan kan het helpen om je trainingen in te plannen. Door je trainingen van tevoren vast te zetten in je agenda reserveer je tijd en geef je jezelf de mogelijkheid om je overige activiteiten om de trainingen heen in te plannen.

Let op je voeding!

Een fit lichaam creëer je niet door je alleen te focussen op bewegen en je voeding links te laten liggen. Het belang van voeding wordt vaak onderschat, maar eigenlijk is een gezond voedingspatroon net zo belangrijk als genoeg bewegen. Probeer het daarom te houden bij kleine porties, drink voldoende water en zorg ervoor dat je niet te veel snoept (beperk dit bijvoorbeeld alleen tot de weekenden). Haal in plaats van koek, snoep en chips gezonde snacks en tussendoortjes in huis, zoals hummus en snoepgroenten!

Klik hier voor meer tips om fit te raken voor de zomer of als je op zoek bent naar de nieuwste fitnessapparatuur en accessoires voor bij jou thuis!