20 oktober 2021

Fit door de lockdown heen!

Inmiddels leven we al meer dan een jaar met alle maatregelen omtrent het coronavirus. Waar we de ene maand zonder zorgen iets kunnen ondernemen, is dit een paar maanden later niet meer mogelijk omdat de regels strenger worden. Zo geldt dit ook voor de sportscholen. De sportscholen zijn nu al enige tijd dicht en staan sporters te springen om weer de gewichten te pakken en hun workouts te volgen. Vele mensen gaan in deze tijden ongezonder leven en hebben geen vast patroon, waardoor de geboekte progressie helaas ook verloren zal gaan. In dit blog geven we je een aantal tips voor hoe je alsnog fit kunt blijven en worden tijdens de coronavirus, door buiten te gaan sporten of hulp in te schakelen van een personal trainer!

Ga sporten in de buitenlucht!

De sportscholen zijn helaas nog altijd dicht, maar is dit geen excuus om niet in beweging te komen. In de sportschool beschik je dan wel over alle gemakken en kun je hier gebruik maken van verschillende gewichten en machines, maar is er buiten ook genoeg te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een rugzak vullen met waterflessen en als gewicht gebruiken, maar is het ook mogelijk om een aantal attributen aan te schaffen voor een work-out in de buitenlucht.

Het bos of park biedt een prima gelegenheid om een work-out uit te voeren, waarbij je soms nog wel eens beschikt over de mogelijkheid om verschillende oefeningen uit te voeren aan een rek. Zo zou je zelf kunnen gaan sporten, kun je gezamenlijk met een sportmaatje de oefeningen uitvoeren. maar zou je er ook voor kunnen kiezen om een personal trainer in te schakelen!

Trainen met een personal trainer 

Wanneer je in de sportschool altijd aan het sporten was onder toezicht van een begeleider en hij of zij jou erg veel kon helpen met oefeningen, is het erg lastig om nu voor jezelf de stap te gaan zetten om te sporten. Met een personal trainer kun je er alsnog voor zorgen dat je voldoende motivatie krijgt, maar biedt de personal trainer je ook hulp en ondersteuning bij het uitvoeren van de oefeningen. Je zult een band creëren met de personal trainer en weet hij of zij op een gegeven moment precies wat je wel en niet kunt. 

In de buurt van Zaandam vind je gemakkelijk een personal trainer Zaandam, maar zijn er op iedere plek in Nederland unieke personal trainers te vinden die jou zullen helpen met het behalen van je doelen, zodat je niet stil hoeft te zitten in deze tijd!