24 januari 2022
vrouwen kickbokshandschoenen

Je entree maken als kickbokser? Haal eerst goede handschoenen in huis

De laatste jaren lijkt de populariteit van de sport kickboksen te zijn toegenomen. Wie dit puur bekijkt vanuit sportief en lichamelijk oogpunt kan niet anders doen dan dit toejuichen. Kickboksen is namelijk een activiteit waarmee je tal van fysieke vaardigheden traint en ontwikkelt. Hieronder vallen kracht, uithoudingsvermogen, lenigheid, reactievermogen en coördinatie. Allemaal goed en wel; als je ook graag kickbokstrainingen zou willen volgen en misschien wedstrijden zou willen spelen, dan heb je uiteraard goede kickbokshandschoenen nodig. Lees hieronder hoe je dergelijke handschoenen kunt uitkiezen en welke andere attributen je hoe dan ook nog nodig hebt.

mannen kickbokshandschoenen

Hoe kies je de juiste kickbokshandschoenen uit?

Het uitkiezen van de meest geschikte kickbokshandschoenen doe je grofweg aan de hand van deze drie factoren:

  • Het soort handschoen. Wees je je er hierbij van bewust dat er verschillende soorten (kick)bokshandschoenen bestaan.
  • Het materiaal van de handschoen. Hierbij geldt leer als het beste materiaal, terwijl kunstleer als een goed alternatief kan worden gezien. Professionals kiezen normaal gesproken voor handschoenen van leer, terwijl als je af en toe recreatief kickbokst handschoenen van kunstleer waarschijnlijk wel volstaan.
  • De maat van je handschoenen. Het is wat dit betreft echt belangrijk dat ze niet te los en niet te strak zitten. Je kunt hierbij doorgaans een goede keuze maken door af te gaan op de bestaande maattabellen. Even naar een sportwinkel gaan en een aantal paren handschoenen uitproberen kan natuurlijk ook leiden tot een juiste beslissing.

Welke andere attributen heb je als kickbokser nodig?

Als kickbokser zijnde heb je aan goede handschoenen alleen natuurlijk nog niet voldoende. De uitrusting van een kickbokser bestaat namelijk ook uit de volgende objecten:

  • Een gebitsbeschermer.
  • Goede scheenbeschermers.
  • Een bandage.
  • Een tok, oftewel een kruisbeschermer.