17 september 2021

Je motor verzekeren: waar moet je op letten?

Als jij een eigen motor hebt dan ben je daar natuurlijk super zuinig op, en wil je hem op de juiste manier verzekeren. Als er iets mee gebeurt dan is een Motoport verzekering waarschijnlijk je beste optie. Daar bieden ze namelijk verzekeringen speciaal voor motors, met een hele unieke verzekeringsconstructie. Je motor verzekeren bij deze aanbieder is aan te raden omdat ze je de keuze bieden uit vier verschillende dekkingsvarianten. Je kiest dus zelf hoeveel dekking je wilt, oftewel hoeveel je per maand gaat betalen.

Als jij heel voorzichtig rijdt en vrijwel zeker weet dat je geen schade gaat maken dan kies je natuurlijk voor de goedkoopste. Rijd je wat sneller of weet je van jezelf dat je wat onhandig bent, dan kun je beter een duurdere variant kiezen die je meer dekking biedt als er iets gebeurt. Deze variant is ook aan te raden voor beginnende rijders, want ook zij lopen meer risico op schade dan ervaren motorrijders.

De dekkingsvarianten van Motoport Verzekering

Als je je motor verzekeren wilt bij deze aanbieder dan kun je kiezen voor enkel een WA verzekering (de wettelijk verplichte aansprakelijkheid), de WA beperkt casco verzekering of een WA Volledig Casco (allrisk) verzekering. In feite zijn deze opties hetzelfde als wanneer je een autoverzekering zou afsluiten, maar dan voor je motor.

Als laatste bieden ze ook nog een extra optie, namelijk de WA Volledig Casco verzekering inclusief 3 jaar aanschafwaarde garantie. Deze is er speciaal voor mensen die een gloednieuwe motor hebben gekocht. Als er iets mee gebeurt en je rijdt schade, dan krijg je de volledige aanschafwaarde terug van deze verzekering. En daar is natuurlijk heel wat van te zetten, want dat gebeurt bij andere verzekeringen vrijwel nooit!

Wat is je eigen risico bij een motorverzekering?

Welke variant je ook kiest voor je motorverzekering, je hebt als er iets gebeurt altijd te maken met je eigen risico. Dit is standaard €150 bij deze verzekeraar, ongeacht hoeveel schade je hebt of welk pakket je had gekozen. Dit is overigens vergelijkbaar met alle andere aanbieders waar je je motor verzekeren kunt. De Motoport verzekering is daar dus niet anders in.

De kleine lettertjes van de Motoport verzekering

De reden dat deze motor verzekering zo populair is is dat de kosten in verhouding vrij laag zijn. Dit komt doordat ze samenwerken met diverse reparateurs. De kleine letters van hun motorverzekeringen houden in dat je enkel de kosten vergoed krijgt als je de motor door een van hun erkende reparateurs laat maken. Gelukkig zitten er een hele hoop verdeeld over het land, dus dat hoeft absoluut geen probleem te zijn!