20 oktober 2021
REVIVE Sportswear

Nieuwe sportswear nodig? Shop op een verantwoorde manier

Iedereen die met enig enthousiasme een bepaalde sport beoefent ontkomt er niet aan: af en toe heb je wat nieuwe sportkleding nodig. Want ook al mag moderne sportkleding zodanig zijn samengesteld dat het niet zomaar kapot gaat, op een gegeven moment treedt hoe dan ook toch slijtage op. Uiteraard is er niets mis mee dan weer eens iets nieuws te kopen, maar wel is het belangrijk je te beseffen dat je het best op zoek kunt naar duurzame, eco-vriendelijke en ethisch geproduceerde sportswear. Hieronder leggen we in het kort uit waar je op kunt letten als je onderzoek doet naar een kledingfabrikant.

Waar blijkt duurzaamheid uit?

Of een fabrikant echt duurzaam te werk gaat kan blijken uit een hoop aspecten. Kijken we ten eerste naar de kleding zelf, dan is het essentieel dat de kleding van topkwaliteit is. Alleen dan is het namelijk aannemelijk dat het een lange tijd meegaat, iets dat uiteraard relevant is in milieutechnisch opzicht. Even belangrijk is misschien wel dat men zo veel mogelijk gebruik maakt van ecologisch verantwoorde grondstoffen. Als men ook nog eens gerecyclede materialen weet te gebruiken, dan is dat al helemaal mooi. Verder is het een pré als men openlijk aangeeft op welke manier de fabrikant voordeel haalt uit het benutten van zonne-energie, energiebesparingen en recycling.

REVIVE Sportswear

Het belang van ethisch verantwoord ondernemen

Een verantwoorde ondernemingswijze van een kledingfabrikant blijkt niet alléén uit technieken om duurzame producten op een milieubewuste wijze tot stand te brengen. Ethisch verantwoord bezig zijn is ook belangrijk, in die zin dat de arbeidsomstandigheden van de werknemers ook gewoon prima moeten zijn. Niemand moet namelijk willens en wetens willen meewerken aan onveilige massaproductiehallen waar medewerkers onderbetaald worden. Een goed loon en veilige en prettige omstandigheden, dat is wat de werknemers verdienen en waar je aan kunt bijdragen bij het maken van je keuze.