20 oktober 2021
Sportshakes webshop

Specifieke lichamelijke doelen? Wie weet bereik je ze met hulp van sportshakes!

Wanneer je een intensieve sporter bent en in die hoedanigheid dan ook specifieke doelen gesteld hebt, dan kun je wellicht wel een beetje hulp gebruiken om die doelen daadwerkelijk – en misschien zelfs extra snel – te bereiken. Een manier om jezelf een handje te helpen is door sportshakes in te nemen. Het hangt er een beetje van af welke bedoelingen je er precies mee hebt welke sportshake de meest geschikte voor je is. In een goed gesorteerde sportshakes webshop kun je ongetwijfeld de soort vinden die je nodig hebt. Hieronder lees je alvast welke voordelen je erbij kunt hebben en welke soorten er zoal bestaan.

Deze voordelen kun je hebben door sportshakes te nemen

Sportshakes hebben ten opzichte van andere mogelijke supplementen de volgende voordelen te bieden:

  • De meeste sportshakes bevatten vooral veel zogeheten snelle eiwitten. Dit zijn inderdaad eiwitten die snel door je lichaam opgenomen worden. Dit maakt ze extra interessant voor onmiddellijk na een zware training. Je spieren zijn dan namelijk nog volop aan het werk en kunnen dan dus wel wat hulp gebruiken.
  • Met sportshakes verhoog je uiteraard op de makkelijkst mogelijke manier je inname van eiwitten. 
  • Sportshakes zijn heel eenvoudig in gebruik.
  • Zolang je een sportshake van goede kwaliteit gebruikt zorg je ervoor dat je wél die benodigde eiwitten binnenhaalt, maar niet te veel potentiële dikmakers als koolhydraten en vetten.

Welke soorten sportshakes bestaan er eigenlijk zoal?

Wat betreft sportshakes zijn er enige soorten te onderscheiden, al blijft het hoge eiwitgehalte wel altijd leidend in deze shakes. Evenwel zijn er shakes ontworpen voor na het sporten, maar ook voor vóór het sporten. Bovendien zijn er sportshakes die zich nog meer dan andere shakes richten op het bieden van ‘vulling’ en voeding aan spieren. Deze dragen soms de naam mass gainers.