17 september 2021

Waarom je een verzekering voor je motor moet afsluiten 

Als jij in Nederland in bezit bent van een motor, dan zal je de motor moeten verzekeren. Niet iedereen ziet het nut in van een motor verzekeren. Het klinkt misschien erg overdreven om dit te doen, toch is het van groot belang dat iedereen op de weg verzekerd rondrijdt. 

Wat gebeurt er als je geen verzekering afsluit

Als je geen motorverzekering afsluit, dan heeft dit verschillende gevolgen. Zo worden er controles gedaan en wanneer blijkt dat je geen verzekering hebt afgesloten, dan ben je strafbaar bezig. In zo’n situatie kan het zijn dat je een boete krijgt. Daarnaast kan het ook voorkomen dat je in een ongeluk terecht komt. In dat geval dien je zelf op te draaien voor alle schade die is ontstaan door jouw toedoen. 

 

Als je niet verzekerd bent, dan draai je zelf op voor de schade

De belangrijkste redenen om jou te verzekeren is dat jij gedekt bent als jij een ongeluk veroorzaakt. Dit heet ook wel wettelijke aansprakelijkheid. Als jij een ongeluk veroorzaakt is het fijn dat je als particulier niet hoeft op te draaien voor de schade die iemand anders heeft gemaakt. Naast een wa verzekering heb je ook nog een Allriskverzekering. Hierbij ben je ook verzekerd voor de schade aan je eigen auto. Daarnaast ben je hierbij vaak ook verzekerd tegen diefstal en vandalisme. Als er dan iets wordt gestolen, dan worden de kosten vergoedt door jouw verzekeraar.  

Hoeveel kost een verzekering 

De kosten van een verzekering verschilt per situatie. Om de prijs te bepalen van een verzekering, wordt er gekeken naar verschillende zaken. Er wordt gekeken naar hoe de bestuurder de afgelopen jaren heeft gereden. Als het blijkt dat je een roekeloze rijder bent, dan dien je een hogere premie te betalen. Daarnaast wordt er ook gekeken naar de woonplaats, als jouw scooter geregistreerd staat in een wijk waar nooit scooters gestolen worden, dan zie je dit terug in de maandelijkse premie. 

 

Kun je geld besparen op een verzekering?

Je kunt op verschillende manieren geld besparen op een verzekering. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende verzekeraars vergelijken met elkaar. Daarnaast kun je ook kiezen voor een pakket waarbij je in de winter minder goed verzekerd bent. Dit is erg handig wanneer je de motor in de winter binnen zet. Bij een dergelijke verzekering krijg je een korting op de maandelijkse premie. Een andere manier om de maandelijkse premie lager te krijgen, is door het eigen risico naar beneden bij te stellen.