17 september 2021

Wat is crossboxing en waarom is het zo populair aan het worden?

De wereld van sport en fitness is onderhevig aan trends. We hebben pilates meegemaakt, yoga, bodypump, spinning en nog veel meer trends. Allen hebben ze voor- en nadelen. Een nieuwe trend in de wereld van de groepslessen is crossboxing. Deze bijzondere vorm van boxen is langzaamaan steeds bekender aan het worden. Het heeft dan ook veel voordelen:

  • je werkt aan je kracht 
  • je werkt aan het verhogen van je hartslag
  • je werkt aan cardio gezien de snelheid van het uitvoeren

Als je ziet hoeveel voordelen crossboxing heeft, is het dus niet zo gek dat steeds meer mensen hiervoor kiezen. Maar wat is het eigenlijk precies voor een sport? 

Meer over crossboxing

Boksen is altijd al één van de meest uitdagende sporten geweest. Het is zwaar, je werkt aan je lenigheid, kracht en je uithoudingsvermogen. Er zijn daarna een heleboel variaties op het traditionele boksen ontstaan. Een zeer bekende is het kickboksen. Er zijn er echter meer, zoals crossboxing. Het is een zeer uitdagende workout die zowel voor mannen als vrouwen geschikt is. Er is namelijk geen sprake van fysiek contact. Het is om die reden ook populair bij koppels. Je bent dus niet aan het sparren en houdt er geen blauw oog aan over. Wel heb je alle andere voordelen van boksen te genieten.

Waarom het zo effectief is

Bij crossboxing is misschien geen sprake van fysieke aanraking maar dat maakt het niet minder intens. Het is namelijk een zeer functionele circuittraining en ondertussen een fantastische full body workout. Je kunt er goed mee in vorm komen en spieren trainen, maar ook afvallen gaat een stuk makkelijker wanneer je deze sport beoefent. Ook je conditie opbouwen is goed mogelijk dankzij de snelheid van de lessen. Kortom: een perfecte training voor vrijwel iedereen die fit en in vorm wil zijn.