17 september 2021

Welke heftruck heb ik nodig?

Heftrucks zijn er in veel verschillende soorten en maten. Als je in het magazijn werkt gebruik je vaak heftrucks, maar welke is het meest handig in welke situatie? In dit blog lees je daar meer over.

Waar vind je een heftruck?

Er staat altijd wel een heftruck te koop als je ernaar zoekt. Gebruikte heftrucks zijn goedkoper en er is altijd informatie te vinden over de conditie van het voertuig. Kijk daarom goed naar het bouwjaar, de conditie en de bedrijfsuren die er al in zitten. Zo vind je een geschikte heftruck met een goede kwaliteit. Maar welke heftruck past bij jouw werk?

Werken in een magazijn

Wanneer je de heftruck vooral gaat gebruiken in het magazijn, kun je het beste kiezen voor een elektrische heftruck. Een elektrische heftruck wordt namelijk niet, zoals bij een gasheftruck, aangedreven door diesel of LPG. Deze uitlaatgassen zijn schadelijk voor het personeel, dus als je binnen in een magazijn werkt met een gasheftruck is dat niet verantwoordelijk. Kies dus voor een elektrische heftruck voor in het magazijn.

Grote magazijnen

Als je in een heel groot magazijn werkt waar veel zware producten moeten worden getransporteerd, is het gebruik van vorkheftrucks een goed idee. Een vorkheftruck verplaatst snel zware producten en zijn heel erg krachtig. Deze zijn dus geschikt voor grote magazijnen met brede gangpaden.

Alleen pallets vervoeren

Soms transporteert een bedrijf alleen pallets. Als dat het geval is, kun je het beste op zoek gaan naar een palletwagen. Er zijn palletwagens die handmatig worden bestuurd en er zijn elektrisch bedienbare palletwagens. Palletwagens worden alleen gebruikt voor horizontale transport. Wil je de paletten ook verticaal transporteren? Kies dan voor een stapelaar. Deze kunnen paletten horizontaal en verticaal transporteren.

Smalle gangen

Heeft het magazijn waarin je werkt alleen smalle gangen en heb je dus niet veel ruimte voor een grote heftruck? Dan is daar ook een goede oplossing voor: de smalle gang heftrucks. Deze heftrucks kunnen zich makkelijk bewegen door krappe ruimtes. Wanneer er in de smalle gangen vooral hoge stellingen zijn, kun je het beste kiezen voor een hoogbouwtruck. Deze trucks kunnen makkelijk bij stellingen tot wel 13 meter hoog. Sommigen zijn zelfs te bedienen met een afstandsbediening, zodat er geen chauffeur vereist is.

Ruw terrein

Zoek je een geschikte heftruck voor een terrein met een ruwe grond? Dan past de ruwterreinheftruck het beste bij jou. Deze trucks hebben grote, grove banden, waardoor ze extra veel grip hebben op ruwe terreinen. Erg handig voor buitengebruik. Zoals je ziet zijn er veel verschillende soorten heftrucks die allemaal passen bij diverse situaties. Kijk dus goed naar wat je nodig hebt voor je een heftruck koopt.